Vyhotovuje výkazy spotreby potravín podľa platného diétneho systému a jedálneho lístka na nasledujúci deň a vedie evidenciu o požiadavkách jednotlivých druhov diét. Vyhotovuje jedálny lístok, mimoriadne žiadanky. 2.
Dáva odborné pokyny vedúcemu kuchárovi k správnej príprave diét a jedál a kontroluje ich dodržanie. 3.
Všetky hotové jedlá pred výdajom ochutná, prípadne dáva pokyny k ich konečnej úprave. Výsledky zapíše do kuchynskej knihy. 4.
Dozerá na výdaj stravy z kuchyne a dáva pokyny k estetickému servírovaniu a stará sa o rýchlu a hygienickú prepravu na prevádzky. 5.
Kontroluje dodržiavanie hygienických zásad v priestoroch kuchyne. 6.
Podľa potreby prepočítava energetickú a biologickú hodnotu diét a jedál. 7.
Všíma si druhy zvyškov jedál a pomáha pri ich odstraňovaní. 8.
Kontroluje dodržiavanie zásad bezpečnosti pri práci, zásad protipožiarnej ochrany. Dbá na dodržiavanie hygienických zásad. 9.
Vykonáva práce podľa nariadenia vedúceho prevádzky CHD. 10.
Zodpovedá za plynulý chod kuchyne a zásobovanie. 11.
Pravidelne monitoruje vývoj cien na trhu s potravinami (veľkosklady, obchodné reťazce) a prispôsobuje objednávky a nákup tovaru v čo najnižšej cene. Spolupracuje pri verejnom obstarávaní s ekonomickým úsekom. 12.
Zabezpečuje drobné nákupy pre klientov. 13.
Zabezpečuje rozvoz stravy, raňajky, obed, večera v čase na to určenom. 14.
Udržiava čistotu vozidla na prepravu stravy, aby hygiena zodpovedala predpísaným normám MZD
o hygienickej a protiepidemiologickej starostlivosti.