kvalitné vykonávanie prípravných prác, aby sa počas prevádzky mohli venovať výlučne kvalitnej príprave jedál,
zabezpečuje, rozdeľuje, organizuje a kontroluje prácu ostatných zamestnancov v kuchyni /kuchár, pomocný personál,
čistenie zeleniny predpísaným spôsobom na predpísaných miestach a následne upratanie/,
kontroluje a udržiava čistotu v kuchyni a zverených skladov,
sleduje záručné doby u zverených potravín, pravidelne a včas objednáva potrebné potraviny tovar u priameho nadriadeného v potrebnom množstve a kvalite, správne preberá a skladuje potraviny,
plánuje výrobu jedál a poskytuje podklady pre tvorbu jedálnych lístkov, a la carte, sezónnej ponuky,
dozerá na všetky kuchárske činnosti, najmä na technologické postupy, na veľkosť porcií a celkovú kompletizáciu, na dodržiavanie správnej servírovacej teploty,